About

Els Quaegebeur (Houston, 1974) is schrijver, journalist en columnist. Geboren in de Verenigde Staten, opgegroeid in Nederland. Na het atheneum studeerde ze Nederlands recht in Amsterdam. Ze kreeg haar bul in 2000 en werd advocaat. Even. Ruim een jaar werkte ze bij De Brauw Blackstone Westbroek, een groot advocatenkantoor aan de Zuidas. Het was niets voor haar. Als ze een pleitnota moest maken, vond ze alleen het beschrijven van de feiten interessant. En ze vergat altijd panty’s te kopen voor bij het mantelpak. Daar win je geen zaken mee.

Ze nam ontslag en ging op reis naar Midden-Amerika. Op een tropisch eiland voor de kust van Honduras vond ze een baan als divemaster bij een duikschool en als cocktail shaker in een sunsetbar. Het is nauwelijks te geloven maar dit leven ging toch vervelen na een jaar of wat. In 2003 kwam ze terug naar Nederland voor de Postdoctorale Opleiding Dagbladjournalistiek. Een jaar later kwam ze bij Het Parool te werken als stadsredacteur. Tussen vijf en zeven uur ’s morgens werkte ze aan haar debuutroman Mijn Geheim. Het verleidelijke leven van een minnares. Deze verscheen in 2006.

In 2007 vertrok ze naar New York, voor de liefde en om voor het eerst in haar leven te gaan stemmen. Op de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Over het leven in haar vaderland en de gang naar de stembus schreef ze columns voor Het Parool en reportages voor verschillende bladen en kranten.

Eind 2010 kwam ze samen met de liefde terug naar Amsterdam. Sindsdien schrijft ze reportages, interviews en columns voor onder andere Het Parool, Vrij Nederland, Opzij, Ouders van Nu, Red en de Vara-gids. Op 11 februari 2011 beviel ze van een dochter: Kate Mia Nicole Posch.

Haar tweede boek verscheen in maart 2013 bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar: een non-fictie verhalenbundel getiteld Bij Starbucks heet ik Amy. Leven in New York City. Het onderwerp mag duidelijk zijn. Daarvan zijn inmiddels zeven drukken verkocht. Ze schrijft nu aan een volgende roman (werktitel: Woodstock) en een scenario (werktitel: De Geheimhouders).